söndag 25 oktober 2009

Skrivövning #2 Julia "Tisdagskväll"

Uppgift: Skriv manuset till en scen ur denna historia:

Mohammed, Elsin, Bogascchi och Sven bor alla i Biskopsgården. De har fruar och barn, jobb och bil. På tisdagskvällar träffas de alltid för ett hemligt möte. Tre till synes helt vanliga invandrare och en svenne som tillsammans smider planer som kan skaka om hela Göteborg.


Bit ur manuset till "Fyra smider en plan"

Ideén med storyn är att alla fyra råkat ut för mopeder som antigen skrämt, skadat dem eller liknande mot deras barn. De beslutar sig för att göra något åt mopederna som håller på att göra situationen ohållbar i Göteborg. Men de måste hålla det hemligt - många i deras närhet har starka kopplingar till mopedindustrin och de skyr inga medel för att röja obekväma förortsbor ur vägen...

Möte i kickboxningsklubbens lokaler - efter att alla motionärer åkt hem:

Ljudbild: ganska ekande rum, fläktljud. Manliga röster som är på väg bort .
Boggan (bland dessa röster men ändå tydligt): "Bra jobbat mannen, ses på fredag, ha re"
De manliga rösterna (men inte lika många som förut) svarar.
En dörr smäller igen (ganska långt borta). Boggan kommer närmre, svagt visslande. Man hör hans flipflopsandaler. Man hör hur han släcker lampor.
Hans mobil ringer - bara vibrationssignal. Han svarar i låg ton:" (hörs mummel) Det är lugnt, de sista har just gått (mer mummel). Nej gå runt till bakgården istället. 2 minuter. (mummel) (Boggan, mer upprörd ton men fortfarande tyst, lite skämtsam) Te?! tror du att det här är nån jävla bögklubb eller?! (mummel) jaja, ursäkta - ok, jag ska se om jag kan hitta något"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar